No. 16 at the Top 100 Power list

Fantastic Frank now at no. 16 Power Top 100
Type
English

No. 16 at the Top 100 Power list

This is an article from the Stockholm office about Fantistic Frank climbing to number 16 of the Swedish top 100 Power list.

I årets upplaga av den kända MAKTLISTAN tar Fantastic Frank stora kliv uppåt i listan. Med följande motivering belönas vi med en 16 plats på listan (förra året 39e).

"Fantastiska Frank skapar en marknad och scen för unga och lovande stajlister och fotografer, vilka tidningsvärlden allt mer sällan har möjlighet att betala fullt pris för. De har revolutionerat mäklarbranschens själlösa bilder och skakat om i grytan på samma sätt som när reflexen plötsligt fick form. ”De är experter på den minutiöst noggranna stök­igheten”, enligt systertidningen Rum Hemma."

Tomas Backman, marknadschef och grundare intervjuades för Maktlistan:

Vad betyder makt för dig?

Jag tror att den som följer trender är maktlös. Den som gör egna språng vid sidan om trenderna har både makt över sig själv men blir även den person som inspirerar och på det sättet har ett mått av makt.

Vem tycker du är mäktigast i Designsverige?

Det är absolut bloggmaffian, kanske tillsammans med ett par chefredaktörer. I Sverige är inredningstidningarna av en enormt hög kvalitet innehållsmässigt, men bloggarna är så fantastiskt snabba och penetrerar all media både sociala media och gammelmedia.

Varför är du med på maktlistan, tror du?

Vi är en del av maffian antar jag. Vi producerar nog mer inredningsbilder än någon annan jag känner till. Lägg till att vi bara jobbar med absolut grymma stylister och fotografer och att vi ger dem stor frihet i sina jobb, då får man både trendkänsliga och spännande inredningsfoton som snurrar iväg. Som marknadschef har jag ansvaret att alla bilder håller hög kvalitet och att de får lite spinn! Och då får ju inredningen i bilderna en del uppmärksamhet såklart. Sen tror jag att vårt kontor i Berlin nog är en bidragande faktor i vårt inflytande.

Vad ser du mest fram emot under Designveckan?

Kom igen starka koncept var är ni? Jag vill se formstarka fullskaliga koncept inte bara en ny ball pall. Per Söderbergs No Early Bird var kanon. Mer sånt. Sen undrar jag när multifunktionella möbler kommer att slå. Det ligger i tiden att inte slita och slänga, och det passar de mindre bostäder vi bor i i storstäderna. Affärspotentialen finns där, gnugga geniknölarna formgivare!

 

För femte året i rad listar Tidskriften RUM landets mäktigaste individer med stort inflytande över design- och arkitektursverige.

 

 

Share