Meet the Creatives: Magnus Pettersson

Magnus Pettersson photographer
Type
English

Meet the Creatives: Magnus Pettersson

Det här blogginlägget är fortsättningen av serien Meet The Creatives, där vi under årets lopp kommer att presentera de duktiga  fotografer och stylister som ligger bakom Fantastic Franks bilder. Vi vill framför allt visa mer av det som inspirerar dem att ta bilder från en viss vinkel och placera möbler på det sättet de gör. Därför har vi låtit dem svara på några frågor om deras arbete samt låtit dem välja ut ett antal bilder som representerar deras arbete utanför Fantastic Frank. Next one out: Magnus Pettersson!

1   Roll hos FF? Fotograf

2   Drömkamera & den du fotar med? Canon 5dMKIII, med 35mm, 50mm och 24-70mm. Drömkamera vette katten, men att kunna få fota mer analogt är ju alltid speciellt, så en Linhof Technika 4×5” vore ju en dröm.

3   Drömplåtning & coolaste du har gjort? Alla plåtningar som tar mig ut i världen. Coolaste måste vara alla shoots som jag gjort runt om i världen och alla människor som jag mött därigenom.

4   Minnesvärd upplevelse i ditt arbete? När vi fotade en hel natt, 8-9 timmar, i skogen långt upp norra Sverige i minus 35 graders kyla. Aldrig varit så kall. Vi slutade när min kompis näsa var förfrusen och blev svart. 

5   Favoritkomponent i ett objekt (inte nödvändigtvis fastighet – objekt som du gillar att fota)? Ljus, fint ljus, och människor, Människor i ljus.

6   Favorit stadsdel (världen)? Neukölln Berlin, en bubblande kulturkrock. Bor och har min studio här.

7   Vad är din favoritdetalj att förändra i en lägenhet? Ljuset, ändra, slå av/på, reflektera eller vinkla.

8   Vad är det man kan påverka i efterarbetet av ett foto? Helt beroende på hur bra du är på efterarbete, du kan i princip ändra all om du vill. Jag försöker bara räta ut vinklar och behålla perspektivet. Viktigt är att visa hur vackert objektet verkligen är

9   Vad får dig att trycka på knappen? Nyfikenhet.

Fantastic FrankFantastic FrankFantastic FrankFantastic FrankFantastic FrankFantastic Frank

Tags
First Aid KitMagnus PetterssonMeet the CreativesPhotography
Share