Meet the Creatives: Emma Wallmén

Meet the Creatives: Emma Wallmén
Type
English

Meet the Creatives: Emma Wallmén

This post is one in the series of Meet The Creatives, where we present our talented photographers and stylists who produce our beautiful images. Here we show more of what get them inspired, we ask them some questions about their work. Also they show work they are proud of. Next one out: Emma Wallmén!

1 Roll hos FF? 
-Stylist.

2 Favoritdesigner?
-Jag kan inte nämna bara en, finns så många duktiga designers som inspirerar mig i mitt jobb.

3 Drömstyling?
-Jag har ett stort antal drömstylingar i min fantasi som jag hoppas få förverkliga. Förutom själva idén, handlar drömstyling för mig även om att få vara på en inspirerande plats för att skapa en viss styling och få möjlighet att samarbeta med duktiga människor som ger de bästa förutsättningarna att skapa tillsammans med. Jag tänker främst på fotografer då jag för det mesta arbetar med styling av stillbildsfoto.

4 Favoritdetaljer när du stylar?
-Jag plockar gärna in växter och blommor i mina stylingar. Svarta detaljer och naturmaterial är också några favoriter.

5. Något om din bakgrund som stylist?
-Jag växte upp med två föräldrar med stort intresse för inredning och genom att iaktta dom fick jag en tidig övning i att se balansen och samspelet mellan färg, material och form. Hemma uppmuntrades jag att vara kreativ och så länge jag kan minnas har jag gillat att möblera om i mitt rum, fått vara med och välja tapeter och grupperat saker i den dåvarande bokhyllan. Sen har vägen till att arbeta som stylist inte varit spikrak efter det men det skapade definitivt en bra grund att få leka och testa på det sättet jag gjorde under min uppväxt.

6 Favorit stadsdel (världen)?
-När jag är ledig och reser dras jag alltid till havet, oavsett var i världen jag är. Där trivs jag som bäst. I Stockholm är det Södermalm som är min favoritstadsdel, där har jag bott i många år och där har jag också min ateljé.

7 Vad är kul att förändra i en styling?

-Det är alltid lika spännande att se hur känslan i ett rum kan förändras genom att ändra placeringen av möbler, ta bort något eller lägga till en detalj. Textil, färgnyanser och former tycker jag är några av de element som är kul att jobba med vid styling.

8 Vad gör du för att få en lägenhet trendig?
-Jag försöker inte medvetet göra lägenheterna trendiga, utan fokuserar snarare på att skapa harmoni och ett lugn för att lyfta fram rummen och känslan i lägenheten. Jag inspireras och påverkas såklart av olika tendenser i den samtid jag lever i, vilket speglas i mitt arbete. För mig handlar inredning mycket om en nyfikenhet på personligheter och livsstilar och hur det binds samman i våra hem.

9 När får du en balans i en styling? När är du nöjd?
-Jag tycker det blir bäst när stylingen får ta lite tid och växa fram, vilket också är mitt bästa tips när du skapar ett hem. För mig handlar styling om en ständig utveckling och upptäckarlust att sätta ihop olika material, färger och former och skapa en känsla och ett intryck. Det är svårt att exakt sätta fingret på vad som gör mig nöjd, det handlar mer om en känsla att saker är i balans. Det känns rätt i magen helt enkelt.

emma wallmenemma wallmenemma wallmenemma wallmenJessica Silversagaemma wallmen

Tags
emma wallménMikael Axelssonanna malmbergjessica silversagaInterior DesignInterior Stylist
Share