Kalendegatan 21

Malmö
Type
English

Kalendegatan 21

Det är bråda dagar bland färgburkar, spackel och byggpapp på Kalendegatan 21. Malmöteamet renoverar sin nya lokal och passade mitt i allt på att ge Byggfabrikens färgexpert Mari Elfving en moodboard och några bilder på lokalen för att vägleda rätt bland färger. Byggnaden är från 30-talet och har stora butiksfönster med relativt gott ljusinsläpp, djupa nischer och trädetaljer vid dörren och ett patinaslitet golv av betong. Tanken med inredningen är att den ska kännas elegant och chic men ändå rustik med vibbar från 70-talet. 

Nu bara lite finslip kvar och snart öppnar dörrarna. Vi delar med oss av några bilder så länge och så klart Maris briljanta färgtips. För de mycket nyfikna finns ett kikhål genom ett av de täckta fönstren och vi har också gjort en längre intervju om färgkulörer med Mari som kommer snart.

Sedan nyår säljer vi lägenheter och hus i och omkring Malmö. För mer information kontakta emma@fantasticfrank.se eller besök www.fantasticfrank.se/malmo

 

kalende

kalende

 

När jag ser bilderna på lokalen tänker jag att det kanske är en förhållandevis ny byggnad? Fönster ej i direkt solläge, dvs lite kallare ljus? Ni har med Granitkulörerna på er moodboard ser jag. De är ju väldigt mjuka, lite kalla, nästan att de inte säger så mycket i sig själva. Vilket kan vara bra i en lokal där många ska komma och gå. Men om man utgår från lokalens belägenhet (som det ser ut med naturligt ljusinsläpp och former) samt ledorden elegant, chic, rustik, 70-tal så skulle det ju kunna passa med något med mer värme. 

Testa Sandskogsgrön och Bauhausröd om ni känner er lite vågade. De är på motsatta sidor av färgspektrumet men båda varma och välkomnande. Passar med de jordiga tonerna i inredningsdetaljerna på moodboarden. Sten, trä, brunt glas och läder. Ett par ljusare alternativ som också kunde fungera med dessa detaljer, om ni tycker att de förra är för kulörta är Sandsten som liknar Granits Sand och Arizona Sunset 20 (eller 25) från Auro-blocket. 

/Mari

 

kalende

kalende

kalende

kalende

kalende

kalende

 

 

 

 

 

 

 

Share