Meet the Creatives: Ida Lauga

Ida Lauga

Meet the Creatives: Ida Lauga

A post from the Stockholm office about our stylist Ida Lauga.

Den här posten är fortsättningen av serien Meet The Creatives, där vi under årets lopp presenterar de duktiga  fotografer och stylister som ligger bakom Fantastic Franks bilder. Vi visar mer av det som inspirerar dem att ta bilder bygga miljöer på deras eget personliga vis. Därför har vi låtit dem svara på några frågor om deras arbete samt låtit dem välja ut ett antal bilder som representerar deras arbete utanför Fantastic Frank. Next one out: Ida Lauga!

1    Roll hos FF? Stylist.

2   Favoritdesigner? Min fästman såklart. Han är grafisk formgivare, men designar, uppfinner och renoverar så ofta han kan. Någonstans mellan möbler och modern konst, det tycker jag vi behöver mer. 

3   Drömstyling & det coolaste du har gjort? Jag skulle nog säga en reklamkampanj för Farrow and Ball som drömstyling, eller Alcro, lyxiga färger som man skulle kunna vara riktigt kreativ med. Jag lär mig i jobbet hela tiden, av mig själv och de fantastiska stylister jag har äran att få jobba med, det är det coolaste. Att få jobba med något där man hela tiden får vara inspirerad.

4   Minnesvärd upplevelse i ditt arbete? Jag jobbade i Paris i en massa år, och flyttade nyligen till Stockholm. Det har varit den största och mest minnesvärda upplevelsen, att översätta mina kunskaper och erfarenheter från Paris till att jobba i Stockholm, som egen.

5   Favoritkomponent i ett objekt (inte nödvändigtvis fastighet – objekt som du stylar)? Jag älskar saker som bara kan få vara vackra utan att fylla en funktion, vi är så väldigt praktiska i Sverige och det är härligt när man vågar komma bort lite från det. 

6   Favorit stadsdel (världen)? Jag är nykär i Stockholm just nu, och tycker till exempel Birkastan är himla härlig. Och en väldigt liten del, typ två-tre gator, i närheten av parc des Buttes Chaumont i Paris.

7   Vad är kul att förändra i en styling? Känslan i lägenheten.

8   Vad gör du för att få en lägenhet trendig? Jag tror inte att jag är så bra på trender, det är i alla fall inte någonting jag tänker på när jag stylar en lägenhet. Det är klart att man blir påverkad av trender och att det säkert smyger sig in lite här och där omedvetet, men jag tror att jag snarare försöker hålla mig borta från trender och arbeta med ett hållbart uttryck.

9   När får du en balans i en styling? När är du nöjd? De allra bästa bilderna blir när man jobbar fram de tillsammans med fotografen. När man utgår från en grundstyling, men kan stå i en halvtimme och testa att flytta saker en cm hit eller dit för att få bästa möjliga resultat. Då är det roligast, och då blir jag också som allra nöjdast.  

Meer om Ida’s styling: ideesdeco.elledecoration.seidalauga.com och abkasha.com.

Tags
DecoIda CederlöfIda LaugaInterior StylistMeet the Creativesstyling
Share